Nitro Cold Brew to kawa, która została wzbogacona azotem gazowym, aby uzyskać bogaty i jedwabisty smak z kremową pianką. Pomiędzy korzyściami a niepowtarzalnym smakiem — z pewnością przyczyni się do rozwoju biznesu.
czytaj całość
Ten wyjątkowy rodzaj kawy jest przygotowywany na zimno i nasycany azotem, aby poprawić zarówno smak, jak i konsystencję. W artykule przyglądamy się kluczowym różnicom i podobieństwom pomiędzy nitro coffee a zwykłą kawą.
czytaj całość
Nasycenie wina azotem poprawi wrażenia smakowe na każdym etapie jego picia. Wzmocniony jest już aromat, dalej możemy mówić o bogatych nutach smakowych oraz głębokim wykończeniu.
czytaj całość
Kombucha to fermentowany napój z cukru i herbaty, który jest pełen witamin z grupy B, przeciwutleniaczy i aminokwasów. Nasycenie napoju azotem wygładza gorzkie nuty, jednocześnie podkreślając słodkie, naturalne smaki takiego produktu.
czytaj całość
odanie mleka do napojów nasycanych azotem to kolejny element konsystencji i profilu smakowego napoju. Gaz szczególnie dobrze wiąże się z tłuszczami znajdującymi się w produktach mlecznych, tworząc aksamitną konsystencję.
czytaj całość
Doskonały napój nitro cold brew uzyskuje się poprzez wyważenie gładkiego, przyjemnego profilu smakowego i oszałamiającego wyglądu. W przeciwieństwie do tradycyjnych zimnych napojów kawa nitro cold brew powinna być nieco słodsza i mniej gorzka.
czytaj całość
Dzięki skutecznemu nasyceniu herbaty azotem napój jest odbierany jako bardziej kremowy i mniej gorzki, a także opisywany jako pozostawiający aksamitny posmak w ustach.
czytaj całość