Sprawdź instrukcję obsługi i czyszczenia kranów Strefa wiedzy
Produkt ten uzyskano dzięki dokładnemu doborowi materiałów i specjalnym procesom, które czynią go prestiżowym. Aby z czasem zachować swój pierwotny połysk, który z pewnością zawsze będziesz chciał docenić, prosimy Cię o przestrzeganie tych prostych procedur czyszczenia.
TRWAŁA JAKOŚĆ
Chromowanie kranów uzyskuje się w procesie galwanicznym, nakładając najpierw warstwę niklu, a następnie warstwę chromu. Produkty te zostały przetestowane w trudnych warunkach korozyjnych, zachowując swoje właściwości zgodnie z przepisami UNI EN 248. Pozłacanie kranów uzyskuje się w procesie galwanicznym, nakładając najpierw warstwę niklu, a następnie warstwę złota.
DEKLARACJA ZGODNOŚCI EC
Producent Celli S.p.A. z siedzibą via Casino Albini, 605 San Giovanni in Marignano (Rimini – Włochy) oświadcza, że kran jest zgodny z Rozporządzeniem (EC) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
PROCEDURY CZYSZCZENIA KRANÓW
CELLI Tap jest wynikiem długiej pracy badawczej i doświadczenia. Dokładny dobór materiałów, przy pomocy awangardowych technologii, gwarantuje doskonałą funkcjonalność tego niestrudzonego i niezastąpionego elementu. Aby z biegiem czasu zachować jego skuteczność, prosimy o przestrzeganie poniższych prostych procedur czyszczenia.
1. Codziennie czyścić wylewkę, aby uniknąć nieestetycznych osadów, powodujących namnażanie się bakterii (nie wkładać wylewki do szklanki podczas nalewania).
2. Codziennie czyść część zewnętrzną za pomocą miękkiej szmatki zwilżonej ciepłą wodą, nie używaj agresywnych produktów chemicznych ani szorstkich szmatek, które mogłyby mieć działanie ścierne na powierzchni.
3. Okresowo demontuj części wewnętrzne w następujący sposób:
- Zwolnij głowicę beczki z piwem i otwórz kran, aby wyeliminować ciśnienie w obwodzie.
- Odkręcić nakrętki i wewnętrzne części kranu: włożyć trzpień, tłok, kompensator i trzpień kompensatora mimośrodowego do ciepłej wody na około 30 minut, następnie oczyścić szczoteczką (z twardym włosiem) części zabrudzone piwem.
- Zmontować ponownie części kranu.
Do nalewania wina lub napojów bez alkoholowych zaleca się stosowanie wyłącznie kranów ze stali nierdzewnej lub z tworzyw sztucznych.